Povestea Zarazei


Povestea Zarazei

 

Povestea Zarazei… O poveste de amor, o poveste dulce- trista pe care au cantat-o trubadurii si pe care noi toti o ascultam astazi cu nostalgie. Este povestea unui Bucuresti vechi, in care lumea boema iesea in oras, la centru pentru  a savura atmosfera vremurilor, atmosfera in centru. 


Foto: wikipedia.org

 

Zaraza, mit sau realitate?

 S-au vorbit multe despre misteriosul personaj al Bucurestiului de alta data. Multe voci au comentat ca Zaraza a fost doar un caracter al unei romante, care a starnit imaginatia publicului bucurestean interbelic. Apar  si personaje care comenteaza cu Zaraza era o femeie recunoscuta pentru frumusetea ei, ce fascina restaurantele Bucurestiului timpului ei prin frumusetea ei exotica. 

Odata cu "De ce iubim femeile" de Mircea Cartarescu, Zaraza prinde contur si devine un personaj aproape real, dar ireal prin sfarsitul  ei dramatic. E descrisa ca o femeie bruna, frumoasa, ce se imbraca in culoare verde smarald si purta bijuterii grele, baroc.  Umbla prin restaurantele cu pretentii ale vremii. Asa a ajuns sa il cunoasca pe Cristian Vasile cu care ar fi avut o poveste de amor. Asa s-ar fi nascut si romanta, din iubirea lor. 

Tocmani relatia cu Cristian Vasile ar dus-o catre sfarsitul tragic ( adevarat sa nu). Acesta din urma se afla in rivalitate cu un alt trubadur  al timpurilor, Zavaidoc.  Plin de gelozie pe succesul lui Vasile si pe iubirea lui cu frumoasa curtezana, a pus un tigan sa omoare femeia.Restul povestirii pare parte din romane incredibile. Cristian Vasile, indurerat, ar fi mancat cenusa iubitei lui. 

Ce ramane Zaraza pentru publicul actual?

 

Zaraza  pentru bucuresteni spune o poveste interbelica, sugereaza iubirea mistorioasa si eternul feminin. Zaraza, prin vesnicia romantei lui Cristian Vasile, pare sa ramana o eterna poveste de amor intr-o era a boemului si cochetariei. Acea atmosfera cocheta dorim  sa v-o aducem si dvs.  prin restaurantul casa Zarazei!

Va asteptam acasa intre veacuri sa mancati si sa va simtiti bine!

 

 

Lasă un comentariu